Využití ozonátoru v domácnosti

Generátor ozonu a jeho nekonečné využití. Kde všude vám v běžném prostředí pomůže?

Chcete udělat něco pro své zdraví, ale investice do různých pomůcek, přístrojů a doplňků vám nevoní? Použijte všestranného pomocníka – generátor ozonu. Zjistěte, jaké možnosti vám nabízí. 

Filtrační konvice, bazénová chemie, potravinové a kosmetické doplňky, speciální dezinfekce a prací prostředky, léky…

Kdybyste měli všechny tyhle věci kupovat, nedoplatíte se. Nehledě na to, že jejich používání není vždy šetrné k vašemu zdraví. 

Co kdybyste vlastnili jedno zařízení, které nahradí hromadu zbytečných a mnohdy nefunkčních doplňků? Řešením je generátor ozonu

Ozonator_doma_uziti

 

Přečtěte si, v jakých oblastech zdravého životního stylu vám pomůže: 

Čištění potravin

Odstraňování plísní, bakterií a zápachu v uzavřených prostorách

Účinná dezinfekce a péče o osobní věci

Ozon jako lék, prevence a regenerace

Ozonová voda – domácí wellness pro celou rodinu

 

 


Čištění potravin – čerstvější, chutnější a nezávadné suroviny pro zdravou kuchyni


Čištění ovoce a zeleniny od parazitů a chemikálií 

Čištění uplatníte 2 způsoby: Vložením potravin do dřezu s vodou, přiložením hadičky do vody a spuštěním generátoru ozonu na 10 až 15 minut. Nebo uložením do speciálního ozonového vaku po stejnou dobu. 

Ozonový vak-OB7

Po ukončení čištění vytáhnete mnohem čerstvější zeleninu a ovoce, bez jedovatých chemikálií na povrchu. 

Čištění masa a mořských plodů 

Omyté maso položte do misky s vodou, nebo do kuchyňského dřezu. Přiložte hadičku a generátor ozonu nechte puštěný 10 minut. 

Likvidace pachů a plísní v ledničce

Lednice je “semeniště” nepříjemných pachů a plísní, které vznikají na uložených potravinách. Hadičku ozonátoru prostrčte přes těsnění dvířek ledničky, přístroj zapněte na 15 minut. Po ukončení ozonizace vymyjte ledničku čistou vodou. 

Ozonizací z ledničky zmizí všechno zlé a zároveň prodloužíte trvanlivost uložených potravin. 

Čištění vajec

Ozonizací vajec prodloužíte jejich trvanlivost. Vajíčka vyčistíte buď ozonizací ve vodě, nebo použitím ozonového vaku po dobu 10 minut. 

Příprava obilovin

Vařte obiloviny ve vodě aktivované ozonem. Zbavíte se organických nečistot a obiloviny získají výjimečnou chuť. Vodu před vařením čistěte 5 minut. 


Odstraňování plísní, bakterií a zápachu v uzavřených prostorách


S generátorem ozonu vyčistíte jakýkoliv prostor. Přístroj postavíte na stůl, nebo na skříň, nejméně 1 metr od podlahy. Zavřete okna a dveře. Délka procesu závisí na velikosti místnosti a výkonu ozonátoru

Například ozonový generátor HC 3500 je ideální pro místnosti do 130 m3. Nejsilnější ozonový generátor z naší nabídky, PROFI 30000 AIR PLUS zvládne prostory až do 500 m3.

Ozonator_auto

Vymýcení zápachu v nových interiérech, nebo v místnostech po rekonstrukci a malování

Každý malý či větší stavební zásah v místnosti se projevuje také v jeho “zamoření”. Pokud například natíráte podlahu, renovujete nábytek, nebo malujete, v místnosti zůstane určitá “stopa”. Ať už to je pouze zápach, nebo zbytky formaldehydových sloučenin, které rozhodně neprospívají lidskému zdraví. 

K vyčištění a dezinfekci místnosti používejte generátor ozonu několikrát, vždy po dobu 60 až 120 minut podle velikosti prostoru. Po dokončení ozonizace pečlivě vyvětrejte

Čištění interiéru vozu 

Auto bývá často druhým domovem, a proto se není čemu divit, že je “prosáklé” zápachem a nečistotami z běžného používání. Proto je vhodné prostor pravidelně ozonizovat. Kvůli své vlastní pohodě, ale například i před prodejem vozu. 

Pozor: Nezapomeňte že při ozonizaci nesmí být v místnosti či prostoru žádný člověk, zvíře ani rostlina. Proto je každý generátor ozonu vybavený časovačem. V případě potřeby předčasného vypnutí vstupte do místnosti s vlhkým kapesníkem přes ústa, ozonátor vypněte a opusťte místnost. 


Dokonalá péče o osobní věci


Ozonovy_vak_OB7

Ošetření oděvů, hraček, roušek, dětských či inkontinenčních plen, zvířecích pachů, sportovního příslušenství (chrániče, rukavice, helmy atp.), ale i bot od zápachu a chemie

Zbavte se jednoduše zatuchlin, nepříjemného odéru z potu, zápachu z cigaretového kouře či vyměšování dětí, nemocných ale i zvířecích miláčků. Ozonátor jednoduše položíte do skříně a necháte 10 až 15 minut působit. Ozonizace se hodí také pro péči o dětské prádlo, příbytky zvířecích miláčků, stejně jako kancelářské vybavení jako např. PC klávesnice. Taktéž lze veškeré vaše osobní věci efektivně a sterilně vyčistit díky univerzálnímu vaku OB7 jak na polštáře, obuv a další osobní věci.Popis O3 metody OB7

Zvýraznění barev prádla

Vyrobte si ozonovou vodu a použijte ji při praní. Oděvy a prádlo získají svěžest, jas a dokonalou čistotu


Ozon jako lék, prevence a regenerace


Odstranění zápachu z úst při zánětu či parodontóze

Naplňte skleničku pitnou vodou, přiložte hadičku a vodu ozonizujte 2 až 3 minuty. Takto upravenou vodou si vyplachujte ústa každý den při čištění zubů a za týden máte po problémech. 

Ozon_intim_soapLikvidace lupů

K mytí vlasů používejte ozonovou vodu v kombinaci s ozonovým šampónem a zbavíte se lupů i nepříjemného svědění. Vodu před použitím aktivujte generátorem ozonu po dobu 10 minut. Dejte si pozor, aby voda nebyla příliš teplá. Při vysokých teplotách se ozon rozkládá a ztrácí efekt.  

Pomoc při akné

Při akné se do těla snadno dostává infekce. Každodenní mytí ozonovou vodou v kombinaci ozonovým mýdlem vám pomůže zabránit tomuto šíření a dojde ke zklidnění pokožky obličeje. Vodu aktivujte generátorem ozonu po dobu 5 až 10 minut. 

Odstranění kosmetických vad

Ozonová voda skvěle pomáhá při bělení pigmentových skvrn a odstranění drobných kosmetických vad. Při dlouhodobém používání docílíte zlepšení barvy pokožky, aktivujete kožní buňky a snížíte pigmentaci kůže. Vodu stačí před použitím ozonizovat 5 až 10 minut. 

Ozonovy vak na obe nohy

Pomoc při gynekologických potížích

Pokud trpíte gynekologickými potížemi způsobenými bakteriemi, použijte pro jejich eliminaci aktivovanou vodu během intimní hygieny. Vodu ozonizujte 10 minut a včele také doporučujeme ozonové intimní mýdlo.

Kožní, infekční a pohlavní choroby

Tyto choroby způsobují viry a bakterie, které zničíte používáním ozonové vody při pravidelné osobní hygieně. Vodu před aplikací ozonizujte 10 minut. 

Odstranění plísní na nohou, ale i syndrom diabetické nohy 

Omývejte nohy ozonovou vodou, nebo v lepším případě použijte ozonový vak na nohy. Při sledování televize, nebo při odpočinku stačí “schovat” nohy do vaku a nechat dělat ozon svou práci. 


Ozonová voda – domácí wellness pro celou rodinu


“Kojenecká voda” pro koupání a ošetření

Ozonový generátor je vhodný na přípravu vody ke koupání a ošetření opruzenin. Ozonizér rovněž dezinfikuje dětské nádobí, hračky apod. Předměty postačí ponořit do vody a ozonizovat po dobu 10 až 15 minut. 

Čištění vody z vodovoduO3 voda

Kupovat vodu, nebo používat filtrační konvice, u kterým musíte neustále měnit filtry? Ozonizování vody je mnohem výhodnější. Pro očištění a okysličení vody použijte ozonizér po dobu 5 až 10 minut. Pak nechte vodu odstát cca 15 minut a směle pijte či využijte pro přípravu kávy, čaje…

Koupání domácích zvířat či čištění akvárií

Aktivní kyslík pomáhá nejen lidem, ale i zvířecím kamarádům. Je vhodný pro koupání zvířat i pro příležitostné čištění vody v akváriu. Ryby tak ochráníte před četnými chorobami (ozonizace vody v akváriu po dobu 3 až 5 minut). 

Čištění vody v zahradním bazénu

Nechte ozon foukat do bazénové vody a minimalizujte použití bazénové chemie. Proč se louhovat v chloru, když lze vodu vyčistit přírodní cestou? 

Pro čištění vody v bazénu je však potřeba vybrat vhodný generátor ozonu s dostatečným výkonem. Pro radu se na nás obraťte

Vyberte si svůj generátor ozonu a podpořte své zdraví. Zajímá vás využití ozonátorů i v komerční sféře? >>

O dalších pozitivních účincích ozonu se poraďte se specialistou  >> MUDr. Milanem Veselým <<

Zjistěte vše o generátoru ozonu na jednom místě

Shoptet O3 tým