Doba stresová - 3 cesty, jak vrátit pokožce její vitalitu

V září nadobro končí letní uvolněný režim a leckdy se do hlav už pomalu loudí i představa blížícího se předvánočního shonu. Ve vzduchu tím pádem roste napětí, které ovlivňuje nás všechny. Ovšem není to jen v tomto období, kdy naše pokožka a pleť vyprávějí pravdivý příběh o tom, jak se cítíme uvnitř svého těla. Jak to dělat, aby ten příběh stál za to?

Člověk ve stresu většinou špatně spí, nezdravě jí, zapomíná na pitný režim, případně hodně kouří nebo pije víc alkoholu či kávy. Chceme-li pleť svěží a pružnou, tohle je potřeba změnit. Nemáte-li k tomu tu správnou motivaci, mrkněte sem.Napeti_stres_vliv_na_kuzi

Péče o pokožku a tělo dnes není už luxus jako to bylo v dobách našich rodičů či prarodičů, ale nezbytnost. Zatím jsme tomu nenavykli. Tak jak na to?

Pokožku a celkově tělo zbavme nečistot, načerpejme živiny. Hydratujme, okysličujme. Nechávejme pleť, tělo i mysl odpočívat. A naučme se hodit do klidu, když nám nervy začnou pracovat na příliš rychlé otáčky.

1. VNITŘNÍ VÝŽIVA: LEPŠÍ ŽIVOTOSPRÁVOU K MLADISTVĚJŠÍMU VZHLEDU

Dostatek čisté vody buňky detoxikuje a hydratuje. A při kvalitním spánku se uvolní hormon melatonin, který aktivuje regenerační procesy. Výsledkem může být klidně až o několik let mladší vzhled!

Celkovou regeneraci můžeme podpořit i ozonovými kapslemi s obsahem hořčíku, vitamínu C a přírodních bioflavonoidů (antioxidanty neutralizují přebujelé volné radikály způsobené smogem atp.). Potřebné vitamíny, karotenoidy a flavonoidy získáme i z ovoce a zeleniny, z kvalitního zeleného čaje a superpotravin. Stravou tak podpoříme i funkci nadledvinek. Taková sklenička čerstvé šťávy z řepy a mrkve dokáže zázraky.

Napětí v těle může být způsobeno i přemírou kofeinu, chemie či masa z velkochovů (to obsahuje adrenalin, protože zvíře umírá ve stresu). Řešením je snížit příjem těchto potravin a doplnit ty, které tělo uklidňují – ořechy, heřmánkový či levandulový čaj, zelenina bohatá na kyselinu listovou. Skvělou občasnou alternativou kávy je matcha čaj – nabudí, ale zároveň i uklidní.Aktivni_latky_pro_pokozku

Nezapomínejme ani na hluboké dýchání, zvláště ve stresu, a pohyb na čerstvém vzduchu v přírodě – líčka se nám zdravě vybarví a pořádný pohyb vyplaví do těla i nějaké ty hormony štěstí.

2. ZEVNÍ VÝŽIVA: ZACHOVÁ OBRANYSCHOPNOST A REGENERACI KŮŽE

Aktivní látky s obsahem účinných antioxidantů najdeme také v kosmetice. Zároveň je dobré pokožku chránit něčím účinným a dokáže ji i detoxikovat, regenerovat, hydratovat, okysličit a omladit.


To vše splňuje ozonová kosmetika, například tělový balzám s ozonizovaným olivovým olejem, olejem macadamiovým a jojobovým, squalen a s výtažky z řasy.


Způsobil-li stres vrásky, celulitidu, akné či záněty, skvěle poslouží ozonový krém FULL-OXY, který urychlí hojení a podpoří tvorbu kolagenu a elastinu pro zpevnění pleti a zjemnění vrásek.  

3. VÝŽIVA DUŠE: NAUČME SE KLIDNĚJŠÍMU PŘÍSTUPU K ŽIVOTU

yoga_joy

Když je člověk spokojený, jeho pleť je rozzářená a tvář mu přirozeně zdobí úsměv.

Když vypjatou situaci či náročné období zvládneme s určitou emoční vyrovnaností, nadledvinky do krve odevzdají tu správnou a zdravou dávku adrenalinu a tělo si tím udrží svůj mladistvý vzhled.

Uvolňujme proto tělo a zklidňujme svou mysl. Odpočívejme kvalitně. Najděme pro sebe vhodnou formu relaxu. Položme si otázky – Co mně vždycky uklidní? Potřebuji to vyběhat nebo si pustit hudbu, dát si sprchu? Pomohou i uklidňující afirmace, například ty od Luisy Hay.

„Vnáším klid do každého okamžiku svého života.“

Autorka: Jana Mráčková

Zdroje: https://www.gigicosmetic.sk/cms/6/ako-vplyva-stres-na-pokozku, https://feminity.zoznam.sk/c/879388/velky-stres-si-odskace-aj-vasa-pokozka