Jak úspěšně léčit diabetickou nohu? Spolehněte se na aktivní kyslík

Syndrom diabetické nohy je vážnou komplikací cukrovky, která může vést až k amputaci končetiny. Jak se bránit? Využijte alternativní metodu – léčbu ozonem. Jak vám pomůže?

Syndrom diabetické nohy postihuje dolní končetiny. V pokročilých stádiích cukrovky (diabetes mellitus) při absenci řádné léčby dochází až k chirurgickému řešení – odstranění zasažených částí, nebo amputaci končetiny. 

Bohužel je tento problém poměrně častý a počet amputací je hrozivý – jedná se až o 7 500 amputací ročně

Přitom lze komplikacím zabránit prevencí a efektivní léčbou

Nejdříve si však pojďme říci, proč syndrom diabetické nohy vůbec vzniká. 

Diabeticka noha

K syndromu diabetické nohy přispívá špatné hospodaření buněk s energií 

Základ lidského těla tvoří buňka, a proto je důležité k “diabetické noze” přistupovat od základního stavebního kamene organismu. 

Moderní obory zabývající se metabolismem na úrovni buňky se snaží poznat a pochopit buněčné základy z energetického hlediska. Nejen tedy v rámci našeho zaběhlého chápání, kde převládá klasická fyzika a biochemie. 

Diabetes je typickou formou poruchy energie buňky 

Syndrom diabetické nohy a cukrovky obecně je způsobený právě formou poruchy buňky v umění hospodařit s energií. V umění získávání energie při procesu oxidace živin, zvláště cukrů, ale i u tuků a bílkovin.

Na nedostatek energie jsou citlivé právě nejvíc cukry, pak tuky a nakonec bílkoviny. Proto je toto metabolické onemocnění tak významné, že postihuje všechny složky metabolismu. 

Málo energie se tak rovná nedostatku kyslíku v tkáních. Proto se tak často u “diabetické nohy” projevují nehojící se rány při poranění a náchylnost k infekci

Kde tedy vzít potřebnou energii?


Ozon umí doplnit chybějící volnou energii a léčit diabetickou nohu


Aktivní kyslík (ozon O3) vstupuje do oxidačních pochodů. Při rozpadu na kyslík O2 poskytuje volnou energii buňkám. V případě rozpadu cukrů provádí úplnou oxidaci glukózy bez vzniku kyseliny mléčné a volných radikálů. 

V praxi to znamená, že ozon odstraňuje oxidační stres buňky a zabraňuje poškození biomolekul. Brání rozvoji neuropatie, rozvoji ischémie. Navíc silně působí na bakterie, plísně a viry. Tím brání i rozvinutí infekcí u diabetiků.

Ozonový generátor se osvědčil pro léčbu diabetické nohy ve všech stádiích

Během ozonové terapie dochází ke snižování hodnot glykemie (možnost hypoglykemie a snížení dávek insulinu). Často je toto snížení trvalého charakteru.

Následuje velice rychlé hojení poškození pokožky a odeznění infekcíZdrave nohy

Ozonovou terapii absolvovali také pacienti, u nichž hrozila amputace dolních končetin. I tyto těžké stavy se daly zvládnout a k amputacím nedošlo

U některých pacientů uplynulo od termínu navržené amputace již mnoho let a končetina je plně funkční.

Ozonová terapie má ovšem i další blahodárné účinky:

  • Prokrvuje nejen periférní a dolní končetiny, ale zejména i všechny vnitřní orgány.
  • Snižuje a zabraňuje rozvoji komplikací jako je právě diabetická noha, ale také neuropatie a mikroangiopatie
  • Funguje jako prevence nejen diabetických komplikací. 

Léčbu diabetické nohy můžete konzultovat s odborníkem, který vám doporučí postup léčby. 

Skvělou a příjemnou možností, jak “diabetickou nohu” uzdravit a předcházet problémům, je ozonový generátor s koncentrátorem a vysokým PROFI vakem, díky kterému přispíváte svému zdraví z pohodlí domova.

Zaujal vás ozon a jeho pozitivní účinky na léčbu diabetické nohy?
Spojte se s námi a nechte si poradit >> 

Zjistěte vše o generátoru ozonu na jednom místě

SHLÉDNĚTE NÁZORY EXPERTA

Shoptet O3 tým