Jak si můžeme pomoci při přenosu zánětu nosohltanu a s jeho původci?

Horní cesty dýchací a zejména nosohltan jsou infekcí postiženy velmi často. Většina těchto infekcí se šíří kapénkovou cestou, tzn. kašlem, kýcháním, přímým kontaktem s infikovaným povrchem sliznic.

Etiologicky se může jednat o virový i bakteriální původ, přičemž viry převažují. Více než 200 různých virů může vyvolat akutní onemocnění dýchacích cest a z nich zejména zástupci těchto rodů: paramyxoviry, pikornaviry, koronaviry, adenoviry a herpesviry. Viry často vyvolávají epidemie, zejména v zimě a časně z jara (chřipka, respirační syncytiální virus) a na podzim (parachřipka).chripka

Na tento virový zánět může nasednout bakteriální infekce. V našem těle máme 1000x více bakterií, než našich vlastních buněk. Jeden se až diví, jak to můžeme vlastně přežít?

Jednak je to vzájemně prospěšná symbióza - soužití. Dále je to díky imunitním reakcím naších leukocytů. Na to, co do těla nepatří, vyšle bílé krvinky, které pomocí svých zbraní cizí neprospěšné látky zničí, odstraní a tělo je vyloučí. Mezi tyto zbraně patří i ozon.

Coronavir zjišťujeme výtěrem z nosohltanu pomocí PCR testů. Tento test však nerozliší, zda máme na sliznici vir živý nebo mrtvý. Navíc odhady testů a jeho spolehlivosti kolísají od 30 až do 90%. Proto dává smysl testovat pouze lidi s příznaky, jinak si vyrábíme jen nepřesné počty nakažených. Mít virus v nosohltanu neznamená být nakažený. Také proto matka příroda tento přirozený filtr vymyslela. Informační leták k produktu FULL-OXY je >> ZDE <<


„Dostupná data a vlastní poznatky z ČR týkající se délky přežívání viru v nosohltanu pacientů ukázaly, že virus je životaschopný po dobu 8–10 dnů na sliznicích u většiny pacientů. Proto zejména pacienti s opakovaně prokazovanou PCR pozitivitou jsou sice laboratorně pozitivní, ale jedná se o záchyt mrtvého viru a pacient není infekční pro své okolí a nemusí být izolován po celou dobu, kdy je pozitivní,“ zdůvodnil změny epidemiolog Roman Chlíbek.

zdroj - https://koronavirus.mzcr.cz/ministerstvo-zdravotnictvi-aktualizovalo-algoritmus-k-ukonceni-karanteny/ 


Ozon_anti_coronavirus_setAby virus zachycený na sliznici neměl šanci přežít, lze použít přípravek FULL-OXY antimicrobial, který životnost virů na sliznici zkrátí na minuty. Z vlastní dlouholeté zkušenosti doporučuji jeho užití alespoň 2x denně vetřít na sliznici nosu. Jiné způsoby využití ozonového koncentrátu FULL-OXY jsou k nalezení >> ZDE <<

Na ruce používáme často desinfekci, která pokožku však extrémně vysušuje. Vhodné je použít Ozon body balm s ozonem na regeneraci kůže rukou a zároveň tak posílit i desinfekci rukou. Popraskané a vysušené ruce jsou náchylnější k výskytu infekce a jejímu dalšímu přenosu.

Ústa a rty ošetříme výborným Ozon lip balmem s mátou a limetkou, který vám zaručí dokonalou ochranu, výživu, hydrataci a regeneraci vašich rtů. Pro všechny případy je tak připravený základní balíček ochrany nosu, rukou a rtů v podobě ucelené ozonové sady.

Za celý ozonový tým přeji všem hlavně pevné zdraví!

Autor: MUDr. Milan Veselý