Ke kvalitní regeneraci patří i kvalitní detox

Nový český potravinový doplněk pro dokonalý detox FULL HUMIC

Účinnou látkou potravinového doplňku jsou přírodní huminové kyseliny obohacené o zinek, vitamín C, hořčík a inulin.

DetoxZinek a jeho funkce v lidském organismu jsou opravdu všestranné. Podílí se na produkci téměř dvou set hormonů, především inzulinu, testosteronu a růstového hormonu. Přispívá i ke správné funkci imunitního systému a pomáhá urychlovat hojení ran.

Vitamín C je ve vodě rozpustná živná látka a vitamín nezbytný k životu a udržení tělesného zdraví, v lidském těle plní vitamín C mnoho důležitých funkcí.

Hořčík v potravě je důležitý pro správnou činnost svalů a nervů, ale i pro uvolňování energie z glukózy a pro správnou stavbu kostí. Udržuje v dobrém stavu oběhový systém a je prevencí infarktu. Řadě žen odstraní potíže spojené s premenstruálním syndromem. Mírní deprese a přispívá ke zdravým zubům.

Inulin je druhem rozpustné vlákniny, který se nachází v mnoha rostlinách. Inulin se díky své chemické struktuře nevstřebává v tenkém střevě. Namísto toho prochází až do střeva tlustého, kde plní funkce probiotika.

Stearan hořečnatý je aditivum, které se používá především v lékových kapslích, spolu se želatinou a inulinem. Želatina plní funkci pojiva.

Základem doplňku stravy jsou však huminové kyseliny.

Huminové látky jsou přírodní látky, jejichž hlavní složkou jsou huminové kyseliny. Dalšími frakcemi jsou fulvové kyseliny a huminy. Tyto látky vznikly postupným rozkladem organické třetihorní hmoty v místech ložisek hnědého uhlí a rašeliny. Rašelina se v balneoterapii používá už víc jak tisíc let. Různé druhy huminových kyselin, biomasa rostlinného původu, vznikají během biochemického procesu, který trvá miliony let. Nejlépe využitelnou látkou jsou však právě huminové kyseliny.

Majoritními prvky obsaženými v huminových látkách jsou uhlík, kyslík a vodík.huminove_kyseliny

V huminových kyselinách je obsah uhlíku mezi 52 - 62% a kyslíku mezi 30 - 39%. Právě obsah kyslíku je více než pozoruhodný. Je to vlastně větší množství než ve vzduchu. Vzduch obsahuje 21% kyslíku. Kyslík je nejrozšířenější prvek na Zemi, vodík ve Vesmíru. Uhlík je chemický prvek, tvořící základní stavební kámen všech organických sloučenin a tím i všech živých organismů na této planetě. Množství uhlíku navázaného na huminové kyseliny půd, rašelin a uhlí téměř čtyřikrát převyšuje množství uhlíku, který je navázán v organických látkách všech rostlin a živočichů na celém světě.

NH2 skupina  patří mezi dusíkaté skupiny. COOH je dalším základním kamenem aminokyselin z kterých se sestavují bílkoviny. OH skupina hydroxidy obsahují aniontovou skupinu OH-. Podobně jako oxidy, vznikají odtržením jednoho atomu vodíku z molekuly vody H2O.

Příroda tak vytvořila látku, která má zajímavé vlastnosti a měla by v nás vybudit zvědavost, co nám tato látka může přinést pro naše zdraví. Kyselina huminová má opravdu široké využití, pokud jde o ochranu zdraví a prevenci nemocí. Stejně jako v přírodě si humáty umí poradit s řadou mutagenů i v lidském těle. Poradí si s různými druhy záření, s odpadními látkami vznikajícími při kouření, s chemikáliemi, léčivy a očkováním. Díky reaktivní aktivitě umí na sebe vázat těžké kovy, toxiny, grafen a látky organického i anorganického původu, které bez rizika pro organizmus vyloučí z těla ven. Ochraňují především střevo a brání průniku škodlivin do krevního oběhu. Donutí také tzv. vyhasnout volné radikály.

Full_humic_blister_O3Huminové kyseliny přírodního původu obsahují minerály, aminokyseliny a celé spektrum mikroelementů v biologicky rozložitelné formě. Jejich využití pro tělo je tak větší než pokud jsou v organické formě. Po absorpci v těle člověka tak mohou být biologické účinky huminových kyselin a jejich antivirové, antibakteriální a detoxikační vlastnosti plně využity.

Nedostatek mikroelementů a minerálů v těle hlavně omezuje aktivitu enzymů a snižuje účinnost vitamínů. Použití různých vitamínových přípravků může být zcela neúčinné, pokud tělo postrádá příslušné mikroelementy.

Huminové kyseliny jsou nerozpustné ve vodě o pH 2 a nižším, naopak při vyšším pH se rozpouštějí. Typická barva je hnědá až hnědočerná, podobná barvě rašelinišť. Protože tyto materiály vznikaly dlouhodobě a ležely miliony let v zemi, jsou obvykle vodou rozpustné složky z části vyplavené, naopak huminové kyseliny na sebe za tuto dobu navázaly značné množství různých toxických prvků. Aby huminové kyseliny byly schopny použití, musí se tyto toxické látky nejprve odstranit. Je to klíčová podmínka, jinak jsou schopné k použití tak akorát jako dobré hnojivo.

Klíčové je tedy, vyčištění substrátu od těžkých kovů. Míře čistoty pak odpovídá vyšší cena výsledného produktu. Český preparát se vyznačuje nejvyšší čistotou dle Chemapex standard. Jen takto vyčištěné látky huminových kyselin je možno použít jako potravinový doplněk a zcela využít jejich plný zdravotní přínos.

Zdravotní účinky huminových kyselin jsou v medicíně již dlouho známy. Oblíbené rašelinové koupele či zábaly se využívají v naších lázních jíž déle než 100 let. Huminové kyseliny jsou pravděpodobně jednou z nejsilnějších aktivních složek přírody.


Kyseliny huminové jsou prokazatelně schopny jedinečným způsobem vázat a odstraňovat z těla nahromaděné toxické látky.


Díky svému chemickému složení jsou kyseliny huminové schopny reagovat prakticky s každou toxickou sloučeninou, která často vstoupila do těla zářením, potravou, vodou a hromadí se ve střevech, v mozku nebo v jiných tkáních. Naše potrava ani voda není těchto látek zcela zbavena. Například, když se toxické látky, těžké kovy a radioaktivní látky hromadí v těle během radioterapie, chemoterapie, farmakoterapie nebo očkování, vytvoří huminová kyselina s nimi stabilní agregáty, pomocí kterých vyloučí toxické látky z těla. Tato vlastnosti, zejména eliminovat radioaktivní látky je naprosto výjimečná.Full_humic_tablets_real

Zde je také rozdíl od detoxikační vlastnosti ozonu. Ozon rozloží toxické látky na netoxické, které jsou z těla pak vyloučeny. Kyseliny huminové vytvoří s toxickými látkami díky chelátovým a jiným vazbám stabilní komplexy, které tělo následně vyloučí. Kombinace detoxu ozonem a kyselinou huminovou je tak prakticky komplexní.

Prostě příroda je zde dokonalá. To vše bez vedlejších negativních dopadů na naše zdraví. Huminová kyselina je zařazena mezi netoxické látky, bez negativního dopadu pro naše buňky. Kyseliny huminové podporují aktivitu imunitního systému, zvyšují tvorbu protilátek a regulují aktivitu bílých krvinek. Tím výrazně pomáhají naší imunitě. U červených krvinek se zlepšuje transport kyslíku. Humínové látky také obnovují a udržují acidobazickou rovnováhu organizmu. Humínové kyseliny ve formě přírodních organických komplexů obsahují více jak 80 minerálů, mikro prvků a stopových prvků. Huminové kyseliny inhibují růst patogenních bakterií v trávicím traktu, stimulují fungování střevní flóry a regulují její rovnováhu. Huminové kyseliny jsou schopny zastavit průjem a další zažívací problémy. Prospěšné huminové kyseliny tvoří tenkou vrstvu gelu na střevní membráně, která chrání před infekcemi a účinky toxinů. V případě poškození nebo zánětu epitelové vrstvy podporují rychlé hojení. Díky gelové vrstvě se snižuje účinek abnormálních impulzů periferních nervů ve střevě. Tím se zlepšuje i peristaltika střeva.

Pokud bychom měli shrnout přínos preparátu FULL HUMIC, tak lze jen konstatovat, že moudrost přírody se vyplatí neignorovat, ale naopak využítSlabý imunitní systém, tělo zaplavené toxiny a stres jsou nejvýraznější problémy, které postihují lidi moderní doby. FULL HUMIC právě tyto problémy umí odstranit. Účinná detoxikace organismu, zvýšení imunity a péče o střevo je nutným předpokladem pro správnou cestu ke zdraví. Kdo k tomu přidá veselou mysl, dostatek pohybu, správnou životosprávu, soucit a lásku ke svému okolí, tak prožije dlouhý a spokojený život.

Autor: MUDr. Milan Veselý