Péče o nohy se vyplácí - 3 kroky, jak pomoci unaveným či bolavým nohám

Co se stane, když teď na malou chvíli zaměříme pozornost na svá chodidla a lýtka? Co ucítíme - svěžest, nebo únavu?

Pokud o své nohy moc nepečujeme a vlastně na ně vůbec nemyslíme (dokud se nám neozvou bolestí či problémem), nejspíš pocítíme, že naše chodidla jsou dost zmožená.

Unavené nohy jsou signálem, že potřebují více naší pozornosti.

Pece_o_nohy

Naše nohy mají těžký úděl. Často se brodí v prachu a špíně, aby se naše hlava mohla vznášet v oblacích. Také jim nevěnujeme takovou péči, jakou si skutečně zaslouží za to, že nás celý život nosí. Na náš obličej přece každý vidí, ale nohy schováme do bot, tak co. Někdy i do bot typu svěrací kazajka. Dámy sice své nožky vystavují více, ale zase zatěžují podpatky. Večer je tak maximálně dáme chvíli na stůl, aby si odpočinuly. Naše nohy jsou sice jen z masa, kostí, šlach, cév a nervů, ale každý tento systém, když není v pohodě, dovede naše nohy potrápit. Velká část lidí trpí deformacemi nohy. Další cévními poruchami, žilními nebo tepennými. Svaly jsou často oslabené, šlachy naopak přetížené. Část problémů jde na vrub civilizace. Malý, nebo naopak přetěžující pohyb, nadváha, poruchy metabolizmu, navíc čím dál častější cukrovka. Nehojící se defekty dolních končetin jsou pak často problémem.

1. Ozonová terapie zhojí i velké potíže s chodidly a nohami

Dr. Veselý rozvinul maximálně efektivní program ozonové terapie, díky kterému dojde k urychlenému vyhojení, a pokud pacienti dochází pravidelně na preventivní léčbu, zůstávají trvale zhojení a jejich celkový stav se výrazně zlepší. Jedná se o aplikaci aktivního kyslíku - ozonuU nejtěžších stavů se látka aplikuje formou autotransfúze přímo do krevního oběhu. Jindy lokálně formou injekcí a obstřiků přímo do postižených oblastí. 


Pečujme o své nohy, dejme jim tu a tam volnost, hýčkejme je relaxačními koupeli, občas je promasírujme či jim dopřejme masáž přímo od profesionála - ony nám tu péči vrátí stonásobně.


2. Krémy na bázi ozonu nohy vitalizují a ochrání i před plísní

uvolnene_nohy

Velkým přínosem je nyní však možnost pomocí speciálních mastí a krémů ozonové kosmetiky a jejich lokální aplikace na celé nohy nebo do defektu a do jeho okolí. Používá se i voda sycená ozonem ke koupelí rukou či nohou.

Péči o pokožku pomocí speciálních ozonových krémů FULL-OXY cream a FULL-OXY antimicrobial můžeme bez problémů aplikovat doma. Ozon v krémech zajistí zvýšené prokrvení pokožky, její rychlou obnovu a zároveň potlačí mikrobiální flóru a tím zamezí vzniku infekcí na poraněné pokožce. Ochrání i před plísní. K prevenci lze použít Ozon body balm a k očistě Ozon body soap. Unavené svaly osvěží a zlepší jejich prokrvení.

Díky této ozonové péči budou i po námaze, po práci či po sportu naše nohy lehké a odpočaté.

Zvláštní kapitolou je plíseň nehtů. I tady však jsou krémy s ozonem vynikající volba. Navíc nehrozí poškození jater jako u některých přípravků proti plísním. Tomuto tématu se detailně  věnujeme v článku Jak se jim vyvarovat a chránit se.

3. Vnitřní očista podpoří proces regenerace

Celou kůru je možné doplnit tabletami FULL-HUMIC, které pročistí střevo a zlepší látkovou výměnu a posílí naši imunitu. Často totiž bez očištění střev nelze dosáhnou trvalého pozitivního efektu na kůži.

SHLÉDNĚTE NÁZORY EXPERTA

Autor: MUDr. Milan Veselý